Puheenjohtajan palsta

25.6.2021

Hyvää juhannusta kaikille

 

 

 

 

 

Tervetuloa vuosikokoukseen

Nyt kaikki mukaan Kyläyhdistyksen vuosikokoukseen päättämään kyläyhdistyksen asioista. Kokous pidetään sunnuntaina 20.6. klo 15.00 alkaen Kylätalolla.

Hallitus

 

 

KEVÄÄN TAPAHTUMAT PERUTTU

      Kyläyhdistyksen hallitus kokoontui tämän viikon tiistaina käsittelemään kevään toimintaa. Valitettavasti koronatilanne on pahentunut entisestään, kuten jo helmikuun kokouksessa vähän pelättiin. Lyhyehkön käsittelyn jälkeen kokous totesi, että tässä tilanteessa normaalia toimintaa ei voida toistaiseksi järestää.

    Päätös noudattaa valtioneuvoston  ja aluehallintoviraston päätöksiä ja ohjeita kokouksien ja tilaisuuksien järjestämisestä. Varmuutta rajoitusten kestosta ei tällä hetkellä taida olla kellään koko valtakunnassa.  Toivotaan parasta.

   Talvi näyttää jäävän tänäkin vuonna varsin lyhyeksi. Kentän jää ehti jo sulaa ja lumikin hupenee vauhdilla.  Hallitus kiittää kyläläisten puolesta kaikkia latujen ja jääkentän kassa puuhanneita miehiä ja naisia. Kiitos!

4.3.2021

Seppo

 

 

    

 

 

HIIHTÄMÄÄN...!

   Tämä ei ole mikään (Konian)vuorisaarna, mutta nyt on itse kunkin aika suksia hiihtämään. Parempia kelejä ei enää pidä odotella. Ja laduthan ovat loistavassa kunnossa. Parikan Joni on niitä meille kaikille hiihdettäväksi kilometrikaupalla ajellut pitkin Herrakunnan peltoja. Raikuvat aplodit Jonille.

   Luistelemaankin taidetaan monen vuoden vetisten kelien jälkeen päästä pikapuoliin. Näin ainakin sunnuntain iltapäivän luistelukenttää kolaamassa ja jäädyttämässä olleet kylänmiehet vakuuttivat. Seurataan tilannetta.

    Kun aina kannatta vedota myös paremmin asioita tietäviin ja tunteviin, kehottaisin uskomaan ja noudattamaan vastikään Vihdin terveyskeskuksen johtajaksi valittua urheilulääkäri Pippa Laukan neuvoja. Mainiossa TV-ohjelmassa Pitääkö olla huolissaan, Pippa tiesi kertoa, että jo 1800-luvulla tiedetiin seuraava totuus, liikkuminen kannattaa aina ja ellei liikunnalle löydy aikaa kannatta kalenterista varata aikaa sairastamiselle. Jätetään siis Pippa turhaan odottelemaan yhteydenottoa meidän kylältä.

   Ikkunasta, turvallisesti sisätiloista ”tarkkailemalla”, olen havainnut, että naisia näkyy laduilla miehiä enemmän. Siispä tämän saarnan lopuksi kaikille kylän karpaaseille yksin ja erikseen: HIIHTÄMÄÄN. Aamen.

   Mitä tahansa liikuntaa teemmekin, pidetään mielessä koronavihulaisen torjuminen ja riittävä turvaväli.

MUUTA ASIAA

   Kyläyhdistyksen hallitus käsitteli tammikuun kokouksessa tulevaa toimintaa. Kevään toimintalistalla olisi ainakin talvitapahtuman järjestäminen jääkolkkakisoineen ja pilkkikisat. Vuosikokouksenkin pitämistä ajallaan maaliskuun loppuun mennessä joudutaan miettimään tarkasti. Valitettavasti yhä vaikea ja ilmeisesti vielä vaikeammaksi äityvä koronaviruksen aiheuttama tautitilanne ei anna aihetta hurraamiseen.

   Hallitus palaa toimintaa käsitteleviin asioihin maaliskuun alun kokouksessa. Kaikille, jotka eivät vielä ole huomanneet, kylätalon tontille on ilmestynyt kota. Kota on kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Lampsii vain paikalle ja varsinkin näin kylmillä ilmoilla sytyttää tulet grilliin. Siinä sitä on tulen loimussa mukava napostella eväitään paistaa hiilloksella makkaroita. Yksi varoituksen sana kuitenkin kuten aina avotulien kanssa, vahtikaa tulta ja pitäkää se maltillisen kokoisena. Lopuksi muistakaa sammuttaa notski.

8.2.2021

seppo